Fairplace

Fairplace als inspirerende speelplaats

Ik hou heel erg van de aanpak van Christophe en Yves, het duo achter Fairplace.be. Het is een plezier om ze op een pop-up markt hun speelgoed te zien aanprijzen. Ze slagen er bovendien in om het vertrouwen dat ze inboezemen ook online waar te maken en volgen daarvoor een duidelijk pad dat zowel rekening houdt met de work-life balans, hun onderlinge vriendschap als de zakelijke doelstellingen.

Yves en Christophe hebben beiden een gezin en zijn trotse papa’s van enkele speelvogels. Naast het runnen van de webshop hebben ze nog een andere job. Sinds kort werken ze 4/5 om zich meer op hun “kleine firma” te kunnen richten.

Op Fairplace.be wordt sinds 2013 duurzaam speelgoed verkocht, een duidelijke niche dus binnen een zeer concurrentieel marktsegment. Online ligt de focus op België en Nederland. Klanten van Fairplace schenken meer dan gemiddelde aandacht aan duurzaamheid, net als Yves en Christophe zelf. Christophe: “Dat is ook te merken als we echt in contact komen met onze klanten op beurzen of pop-upmarktjes. Daar laten we de kinderen ook spelen met het speelgoed. En ik kan je verzekeren: het zijn vaak niet alleen de kinderen die ermee spelen! We leven ook zelf met ons gezin heel duurzaam en springen bewust om met verpakkingen bijvoorbeeld. Met Fairplace hergebruiken we dan ook maximaal de dozen die we zelf toegestuurd krijgen. Onze visie op duurzaamheid is geen marketingsausje, maar wel een reflectie van hoe wij zelf zijn en leven.”

De webshop heeft een atypische layout. Geen koele oplijsting van producten in hun verpakking, maar foto’s van spelende kinderen.
Christophe: “Dat is heel bewust. De webshop is niet opgebouwd als een winkel maar als een inspirerende plek. Speelgoed komt tot zijn recht als er mee gespeeld wordt en die beleving willen we ook laten zien.”

Yves vult aan: “We zitten eigenlijk continu in een vrolijke stemming en vertoeven in leuke en enthousiaste situaties. Zeker ook op de beurzen en marktjes. We merken dat we een trekpleister zijn en hebben echte fans. Mensen worden blij als ze ons ontdekken. Fantastisch toch!?”

Leuk dat je dit bericht deelt!


lees het volledige verhaal in het boek op pagina 130.
“Met ons speelgoed zitten we continu in een vrolijke stemming.”Yves Vercruysse, Fairplace.be